Briosele cu ricotta si dulceata de mure sunt deosebit de bune, iar preparea lor este foarte rapida. Este recomandata si incepatprilor intr-ale bucata
Briosele cu ricotta si dulceata de mure sunt deosebit de bune, iar preparea lor este foarte rapida. Este recomandata si incepatprilor intr-ale bucatariei. Se cerne faina pentru a o aerisi. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Deasupra se presara faina si se lasa la caldura pana isi mareste volumul de 2-3 ori. Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc. Se adauga esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Intr-un castron mare se amesteca faina cu maiaua si cu ouale batute. Se adauga treptat untul topit si laptele caldut. Se framanta pana aluatul devine omogen, bine legat si se dezlipeste usor de pe maini si de pe peretii castronului. Am format 10 bilute mici. Le-am pus in forme de tarte si le-am lasat la crescut. Le-am taiat in forma de cruce cu foarfeca si in mijlocul lor am facut o gropita in care am pus o lingurita de ricotta si o lingurita de mure. Le-am presarat cu migdale macinate. Se lasa la cuptor aproximativ 3o de minute, pana observam ca se rumenesc deasupra.
Cand s-au racit se pudreaza cu zahar. sunt ideale ca si desert sau gustare. Reteta Briose cu ricotta si ata de mure a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro Alte retete de briose gasiti aici: Briose ciocolatoase Briose cu mere si iaurt
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsPe 2 martie sora mea cea mica Minodora , implineste niste anisori, asa ca m-am gandit sa o impresionez sau nu, ca e pestoaica...
Desert tort Primavara -MinodoraIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii