Briose pufoase cu nuca, ciocolata si frisca si chec pufos

Cele mai usor de facut .

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Briose pufoase cu nuca, ciocolata si frisca si chec pufos

Ingrediente

  • 100 ml ulei,
  • 200 ml lapte,
  • 4 oua mari intregi,
  • 250gr. zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 250 gr faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 esenta de rom,
  • 4 linguri nuca macinata,
  • 50gr. Ciocolata amara
  • Ornare:
  • 100 ml frisca lichida,
  • bombonele decorative.

Mod de preparare

Intr-un castron batem ouale cu zaharul si zaharul vanilat,apoi treptat adaugam uleiul, faina amesctecata cu praful de copt si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o pasta. Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti (eu am avut doar 8 forme de silicon si restul le-am pus in forme de cosulete cu hartie speciala pentru briose).In compozitia ramasa se pune nuca,esenta de rom si ciocolata razuita marunt. In fiecare forma se pune putin din compozitia cu nuca si ciocolata. Se coc 15-20 minute la 180 grade. Dupa ce se coc se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca batuta in prealabil si bombonele decorative (dupa preferinte). Cand am facut briose am facut si un chec cu ciocolata pufos Ies aproximativ 24 de briose mari. Compozitia pentru chec este la fel ca si pentru briose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc