Checuri

Reteta Chec cu cacao glazurat

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Dulceata_de_trandafiri postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chec cu sos de ciocolata (reteta video)"
 
Chec cu cacao glazurat este o reteta de prajitura simpla care se face in mai putin de o ora. Pentru aceasta reteta de chec aveti nevoie de faina,

ingrediente

   o cana si jumatate de faina
   o cana si jumatate de zahar (nu iese prea dulce dar se mai indulceste dupa pofta cu zaharul pudrat pe deasupra)
   6 oua
   6 linguri de ulei
   2 lingurite de praf de copt
   jumate lingurita de bicarbonat de sodiu
   2 linguri de cacao
   esenta de rom sau mai fain
   de cafea
Glazura:
   120 gr de ciocolata neagra
   8 linguri de smantana pentru frisca (LaDorna am folosit)
   o cana zahar pudra
   esenta de cafea
   un varf de cutit de unt
   optional o lingura de nuca tocata

mod de preparare

Checul cu cacao este printre dulciurile care mereu imi amintesc de copilarie.
Cu cantitatile de mai sus am putut face doua checuri, insa tavile pe care le am sunt mai mari decat cele obisnuite de chec, ca atare, desi creste, checul meu nu e foarte gros fiindca pun mai putin aluat in fiecare forma.

Se separa albusurile de galbenusuri. Daca folosesti oua de tara, iti va iesi mai sanatos si mai galben checul, cum am patit eu. Se bat albusurile spuma, apoi se adauga zaharul putin cate putin si se mixeaza in continuare. Se adauga treptat galbenusurile, batute in prealabil. Se adauga cele 6 linguri de ulei. Se incorporeaza si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Se ung formele de chec cu unt si apoi se presara faina sau se pune hartie de copt. Se toarna compozitia in forme, pastrandu-se cateva linguri care apoi se amesteca cu 2 linguri de cacao. Atentie insa caci compozitia cu cacao este mai grea si se lasa la fund, ca atare nu trebuie sa fie prea multa. Se pune in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45 de min sau pana cand scobitoarea iese curata.

Cu 5 min inainte de a scoate checul, te poti apuca de glazura, punand intr-un ibric ciocolata cu untul la bain-marie. Cand s-au topit adaugi smantana, zaharul, esenta si amesteci repede si bine. Scoti checurile din forma, pe un gratar cu foaie de copt pe el (ca sa nu murdaresti de jur-imprejur) si torni imediat glazura peste ele, lasand sa se scurga in voie pe peste tot.


Presari nuca si lasi sa se raceasca la temperatura camerei pentru ca glazura sa isi pastreze luciul, dupa care checul cu cacao glazurat poate fi servit.

Incearca si Piscot cu crema de lapte
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao glazurat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.