Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu mixerul la viteza maxima cca. 10 min., apoi se adauga zaharul tos putin cate putin pana se obtine crema de
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu mixerul la viteza maxima cca. 10 min., apoi se adauga zaharul tos putin cate putin pana se obtine crema de bezea. Separat galbenusurile se freaca cu sarea si uleiul si se bat in crema de albusuri, dupa care se pune si praful de copt stins in zeama de lamaie. Faina se adauga in ploaie cu telul, usor sa nu se lase aluatul. Se imparte 3 sferturi din compozitie in doua tavi dreptunghiulare unse cu margarina si tapetate cu faina. Restul compozitiei se amesteca cu cantitatea de cacao dorita dupa care se adauga si ea in tavi sub forma unei bande. Cu coada unei lingurite se amesteca usor aluatul in tavi pana ia forma de straturi. Se da 10 min. la foc potrivit, apoi se scot tavile si se pune ciocolata data prin razatoarea mare repetandu-se procedeul de amestecare. Se da iar la foc 30 min. Se lasa in cuptor pana acesta se raceste apoi se scot checurile din tavi.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAtunci când sunt făcute în casă și știi ce pui în ele, aceste batoane din granola cu ulei de cocos și...
Desert batoane energizante din granola cu ulei de cocos si fructe confiateIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii