Chec - rulada

CHECUL Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie. Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, ameste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Chec - rulada

Ingrediente

  • pt. chec (forma folosita are dimens. 20x7cm):
  • 80g unt moale
  • 80g zahar
  • 2 oua
  • 80g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 50g migdale macinate fin
  • 1 lingura rom
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • 200g fructe uscate taiate aprox. cat o stafida
  • pt. rulada (tava in care am copt este de 30x30cm):
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 70g zahar
  • esenta de vanilie
  • 60g faina
  • 10g cacao
  • 1 lingura lapte
  • pt. finalizare
  • 3-4 linguri gem (eu am folosit de zmeura pe care l-am trecut prin sita)
  • 2 lingurita amaretto (sau alt lichior)

Mod de preparare

CHECUL

Am amestecat fructele uscate cu romul si coaja de lamaie.

Untul l-am freacat bine cu zaharul. Am adaugat ouale batute, putin cate putin, amestecand de fiecare data, apoi migdale macinate, zeama de lamaie, faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand dupa fiecare usor.

Am pus si fructele uscate.

Am amestecat si-am turnat in forma tapetata.

Am copt aprox. 45 min la 170 C ( pana scobitoarea infipta in centru a iesit curata).

Checul l-am rasturnat pe un gratar si l-am lasat cu fata in jos ca sa se "tufleasca" partea care crescuse.

RULADA

Ouale le-am mixat bine - pana aproape si-au triplat volumul. Am adaugat zaharul si-am mixat pana acesta s-a topit.

Am adaugat apoi laptele si vanilia, am amestecat o data, am pus si faina cernuta impreuna cu cacao si-am amestecat usor de jos in sus.

Am turnat in tava cu hartie de copt.

Am copt aprox. 10 minla 190 C. Cand s-a facut l-am scos din tava, cu tot cu hartie, l-am asezat, cu fata in jos, pe alta hartie si-am desprins hartia de copt.

ASAMBLARE

Gemul l-am frecat putin cu lichiorul.

Blatul inca fierbinte l-am uns (pe partea care a fost lipita hartia de copt) cu gem.

Am asezat checul (cu latura) pe blat la o distanta de margine de aprox. jumatate din latimea checului si l-am rulat cu blatul cu ajutorul hartiei, presand usor sa se lipeasca blatul de chec.

Am taiat blatul incat cele doua margini sa vina una langa alta, nu sa se suprapuna

Am taiat si marginile laterale de blat care era in plus

Am pudrat checul-rulada cu cacao, pe toate partile si l-am lasat sa se raceasca bine, dupa care l-am taiat.


Pofta buna!

Reteta Chec - rulada a fost propusa de CristinaK pe forum culinar.ro

Alte retete de chec gasiti aici:

Chec tigru,

Chec cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei
Bucataras.RO

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei

Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise