Muffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza poate cel mai mult forme
Muffins sau mai pe romaneste briose au devenit niste deserturi foarte populare si la noi, iar popularitatea lor se datoreaza poate cel mai mult formei si varietatii de sortimente. Modul de preparare este foarte simplu si rapid. Se amesteca in castronul robotului: faina cu praful de copt, stropul de sare, cocosul ras. Se amesteca 10 secunde. Intr-un alt castron se amesteca: zaharul cu zaharul vanilat, oua, lapte, ulei si coaja de portocala razuita. Se amesteca totul bine si se toarna incet peste amestecul uscat, mixand pe o treapta joasa pana amestecul devine destul de omogen. Mariti viteza si mixati pana aluatul arata ca o crema fina si curge ca o smantana groasa. Am pus cate o lingura plina bine in forme de hartie, apoi am asezat cate 2 bucatele de piersici din compot (taiate si scurse bine), apoi am mai pus o lingurita plina de aluat deasupra Am dat tava in cuptorul incins in prealabil, la 180-190 grade. Am lasat la copt pana s-au rumenit.
Dupa ce s-au racit, am facut o glazura din zahar pudra si zeama de portocala, am uns varful la muffins si apoi i-am bagat cu capul intr-un castronel in care am pus bombonele colorate.
Sunt ideale la cafea sau la ceai. Alte retete de muffins gasiti aici:
Muffins cu ciocolata,
Muffins pufosi cu bucatele de ciocolata,
Muffins cu portocale si ciocolata
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii