Checuri

Reteta Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata

portii reteta 18 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
• spalati stafidele, apoi opariti-le cu apa clocotita. Scurgeti apa si adaugati peste ele esenta de rom si crema de

ingrediente

18 portii

   oua 6 buc
   zahar 200 g
   faina 200 g
   ulei 4 linguri
   praf de copt 1 lingurita
   un praf de sare
   ciocolata neagra 50 g
   migdale 100 g
   stafide 100 g
   crema de whisky 2 linguri
   esenta de rom o lingura
Glazura:
   ciocolata neagra 50 g
   smantana pentru frisca 50 ml

mod de preparare

• spalati stafidele, apoi opariti-le cu apa clocotita. Scurgeti apa si adaugati peste ele esenta de rom si crema de whisky
• montati in vasul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum paletele duble si bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea. Adaugati treptat zaharul si mixati in continuare pana obtineti o bezea lucioasa si ferma
• amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, pana se ingroasa, apoi rasturnati-le peste bezea. Amestecati usor cu spatula, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua
• amestecati faina cu praful de copt si cu migdalele macinate marunt si puneti putin cate putin peste amestecul de bezea, amestecand usor de fiecare data
• la final adaugati stafidele cu tot cu siropul de rom si ciocolata taiata marunt
• tapetati cu ulei si faina o tava patrata sau tava de chec si rasturnati compozitia
• coaceti pandispanul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute si faceti testul scobitorii
• dupa ce s-a copt, lasati pandispanul la racit in tava si pregatiti glazura amestecand ciocolata rupta bucati si smantana fierbinte
• turnati glazura peste pandispan si feliati dupa plac.

Savurati!
Incearca si Briose cu Finetti si ness
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.