Poate nu este cea mai apetisantă prăjitură, fiind atât de simplă, fără să fure ochii. Însă vă asigur că va transforma bucătăria în cea mai râvnită patiserie din Franța în momentul în care o pregătiți. Este atât de aromată, încât nu mai e nevoie de nicio cremă sau alte adaosuri.
Se bate untul cu zahărul pudră până devine spumos. Se adaugă oul și se mixează bine. Acum se adaugă ghimbirul, coaja de lămâie, vanilia, mierea, și se mixează până devine omogen și cremos. Separat, se amestecă făina cu praful de copt, sarea, și restul condimentelor și se îngroașă treptat compoziția de unt. La final, se adaugă zerul și se mixează bine. Textura finală trebuie să fie o cremă densă, care curge din bol, însă nu cu ușurință.
Se tapetează o tavă cu pereți detașabili (eu am folosit de 16 cm diametru) cu hârtie de copt și de coace la foc mediu spre mare timp de aprox. 35 de minute.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdesupa crema pentru zile reci
Supa crema de legume si linteCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiMancarea facuta la manastire este magica, cele cateva retete pe care le stiu le respect cu grija si cu drag. Este o mancare...
Ciorba manastireasca de legumeIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii