Chec surpriza cu frisca si visine

Nu toata lumea adora suprizele, dar aceasta surpriza dulce cu siguranta va fi pe placul oricui se va bucura de ea. Este o reteta de chec cu visine delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chec surpriza cu frisca si visine

Ingrediente

  • 175 g unt
  • 180 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • 1 pliculet praf copt
  • 1 lingura cacao
  • 50 ml lapte caldut.
  • Umplutura:
  • 300 ml frisca
  • 1 lingura zahar
  • 1 plic si jumatate praf intaritor de frisca
  • 50 g ciocolata
  • visine (sau pere
  • mere
  • dude
  • etc).

Mod de preparare

Intr-un castron punem untul topit, cu zaharul tos si zaharul vanilat. Mixam foarte bine.  In timp ce mixam inglobam ouale pe rand, unul cate unul.  Apoi adaugam cate putin din faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, mixam. Adaugam laptele si mixam in continuare. Obtinem o compozitie mai densa.

Punem intr-o tava de chec unsa si tapetata, si bagam la cuptor la 180 de grade pt 40-45 min.  Cat se face checul, ne ocupam de umplutura. Intr-un castron punem frisca lichida impreuna cu praful intaritor si zaharul si mixam pana ce sta frisca teapana in castron.  Taiem cu maiestrie capacul de la chec, pe urma il taiem in forma de V, organele scoase din chec le amestecam cu frisca ( va orientati daca puneti sau nu toata umplutura) si cu ajutorul unui cutit tapetam V-ul cu frisca.

Punem un rand de visine, peste randul de visine punem in continuare frisca, aranjam estetic, si punem iar visine. Punem si restul de frisca, aranjati cocoasa la chec. Cele 50 de gr. de ciocolata le topiti si spritati checul.


Checul cu visine si frisca se taie cam dupa 1 ora, timp in care lasati la frigider.
Reteta Surprise cake a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Ciorba cu carne de porc
5
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Parteneri
Tort
Bucataras.RO

Tort

Cum maine este ziua bunicilor, m-am gandit sa pregatesc si eu un tort. La cum sunt eu de bolnava ma si mir ca a iesit ceva,...

Tort
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)