Dulciuri

Reteta Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 25m 
gicuta69 postat de
Postat pe: 07-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Un dulce simplu , delicios si de nerefuzat.

ingrediente

10 portii

Gogosele:
   250 ml apa
   150 ml ulei
   150 g faina
   3 oua
   ¼ lingurita sare
Crema:
   700 ml lapte
   100 g faina
   150 g zahar(sau dupa gust)
   3 galbenusuri
   50 g unt
   50 g ciocolata cu lapte
   2 lingurite ness
   un praf de sare
In plus:
   300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat
   50 g ciocolata topita in 2 linguri de lapte

mod de preparare

Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa/posh si formam choux-uri in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare,pentru aproximativ 25-30 de minute, pana se rumenesc usor. Cand se racesc le taiem cate un capacel. Crema: Intr-un vas cu fund dublu(sau pe baie de aburi) punem 600 ml de lapte la fiert. Separat, batem galbenusurile cu telul,apoi adaugam sare, zaharul si faina. Punem cei 100 ml de lapte ramasi si amestecam.Turnam compozitia peste laptele fierbinte, amestecand continuu . Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam untul,nessul si ciocolata. Omogenizam si lasam crema la racit. Asamblare: Spritam in fiecare choux mai intai crema racita apoi frisca batuta. Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita.
Incearca si Prajitura Delicia cu capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Choux-uri cu crema de ness si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.