Clătite pufoase reţetă

Clătite pufoase reţetă • amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul• separati galbenusurile de albusuri• albusurile le bateti spuma (exact in

Portii
2
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Clătite pufoase reţetă

Ingrediente

  • faina 400 g
  • lapte batut 450 ml
  • oua 2 buc (mari)
  • smantana de gatit 50 ml
  • unt la temperatura camerei 80 g
  • praf de copt 3 lingurite
  • bicarbonat de sodiu 1 varf de cutit
  • zahar pudra 5 linguri
  • zeama de lamaie pentru albusuri 1/2 lingurita
  • apa de trandafiri 1 lingurita
  • sare 1 varf de cutit
  • ulei 1 lingurita

Mod de preparare

• amestecati faina, praful de copt si bicarbonatul
• separati galbenusurile de albusuri
• albusurile le bateti spuma (exact in momentul in care le veti incorpora) cu un praf de sare si putina zeama de lamaie, pentru a se intari mai repede si mai bine
• galbenusurile le bateti tot spuma cu zaharul si apa de trandafiri
• topiti untul treptat si amestecati-l cu laptele batut
• adaugati untul, laptele batut si smantana de gatit peste faina, apoi praful de copt si bicarbonatul
• peste acestea adaugati galbenusurile, zaharul si apa de trandafiri
• incorporati albusurile peste aceasta compozitie, impaturind de jos in sus, mentinand bulele de aer in aluat
• incingeti presa Breville Panini Maker
• turnati cu un polonic compozitia in presa Breville Panini Maker si folositi o spatula pentru a le intoarce cand devin aurii pe fiecare parte
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci