Clatite

Reteta Clatite cu bere

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Aluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2 lingurite de unt topit,

ingrediente

   350 gr faina
   2 lingurite unt topit
   3 oua
   500 ml bere
   1 pahar de lapte
   40 gr zahar pudra
   1 praf de sare
Pentru prajit:
   50 gr unt tinut in congelator
Pentru garnitura:
   60 gr unt
   100 gr zahar rafinat
   scortisoara

mod de preparare

Aluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2 lingurite de unt topit, 3 oua batute ca pentru omleta, zaharul, un praf de sare, se amesteca elementele incorporand, putin cate putin, berea, apoi laptele, pentru a obtine o pasta fluida care se lasa sa se odihneasca. Untul care se foloseste pentru prajit se tine, pana la folosire, in congelator. Untul folosit pentru garnitura se taie bucatele, se pun intr-un bol si se inmoaie cu lingura de lemn. Se freaca pana se face ca o crema. Cand s-a inmuiat, untul se incorporeaza in zaharul nerafinat, se pune scortisoara si se freaca in continuare pana se obtine o pasta fina, care se da la rece, dar nu in congelator. Se incinge bine o tigaie, se infige o furculita in untul scos din congelator si se freaca repede fundul tigaii, peste care se toarna o cantitate mica din aluatul de clatite. Se intinde bine aluatul in tigaie si cand se desprinde clatita usor, se unge cu unt si se intoarce. Untul pentru uns tigaia se tine la rece pana se termina aluatul. Se scoate clatita, se unge cu unt amestecat cu zahar nerafinat si se pliaza.
Clatitele se servesc foarte fierbinti.





Alte retete de dulciuri:





Prajitura cu prune


Tiramisu


Placinta cu mere
Incearca si Clatite cu branza de vaci
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu bere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Clatite

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.