Aluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2 lingurite de unt topit,
Aluatul pentru clatite se prepara cu 2 ore inainte. Se pune faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, se pun in ea 2 lingurite de unt topit, 3 oua batute ca pentru omleta, zaharul, un praf de sare, se amesteca elementele incorporand, putin cate putin, berea, apoi laptele, pentru a obtine o pasta fluida care se lasa sa se odihneasca. Untul care se foloseste pentru prajit se tine, pana la folosire, in congelator. Untul folosit pentru garnitura se taie bucatele, se pun intr-un bol si se inmoaie cu lingura de lemn. Se freaca pana se face ca o crema. Cand s-a inmuiat, untul se incorporeaza in zaharul nerafinat, se pune scortisoara si se freaca in continuare pana se obtine o pasta fina, care se da la rece, dar nu in congelator. Se incinge bine o tigaie, se infige o furculita in untul scos din congelator si se freaca repede fundul tigaii, peste care se toarna o cantitate mica din aluatul de clatite. Se intinde bine aluatul in tigaie si cand se desprinde clatita usor, se unge cu unt si se intoarce. Untul pentru uns tigaia se tine la rece pana se termina aluatul. Se scoate clatita, se unge cu unt amestecat cu zahar nerafinat si se pliaza.
Clatitele se servesc foarte fierbinti.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu prune
Tiramisu
Placinta cu mere
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de laptePiersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.
PiersicuteO mancare gustoasa in sezonul rece
Iepure cu cartofi la cuptor• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi
Sarmalute in foi de vitaAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeVa plac tartele? Dar branza? Eu astazi m-am gandit sa va aduc o tarta aperitiv, foarte gustoasa care sper sa va fie pe plac....
Tarta cu branza si macOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii