Se bat bine ouale cu un praf de sare intr-un vas mai mare. Se adauga o cana de lapte si faina treptat, amestecand mereu si avand grija sa nu se formez
Se bat bine ouale cu un praf de sare intr-un vas mai mare. Se adauga o cana de lapte si faina treptat, amestecand mereu si avand grija sa nu se formeze cocoloase.
Se adauga si restul de lapte, obtinandu-se o compozitie destul de subtire. Intr-o tigaie de teflon unsa cu foarte putin ulei se prajesc clatitele in mod uniform pe ambele parti.
Se pun patru linguri de zahar intr-un vas sa se caramelizeze. Cand incepe sa se formeze spuma, se ia vasul de pe foc si se lasa cateva minute. Se adauga o lingura de zahar si se mai pune caramelul pe foc pana cand incepe sa clocoteasca. Se amesteca restul de lapte cu faina, avand grija sa nu se formeze cocoloase si se toarna putin cate putin in caramelul de pe foc. Dupa ce a dat in cateva clocote, se adauga doua linguri de unt. Separat, se amesteca doua oua cu restul de zahar si cu restul de unt. Se adauga zaharul vanilat, omogenizand foarte bine. Aceasta crema de oua si unt se amesteca apoi cu crema caramel. Pe foile de clatite se presara nuca macinata si se intinde crema caramel, apoi se ruleaza. Se pot servi cu frisca sau inghetata.
Alte retete clatite recomandate
Ciocolata de casa
Placinta cu mere
Tarta cu visine
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand ai pofta de ceva dulce la ceas de seara, ca sa nu te simti prea vinovat, pregatesti o prajitura fara zahar, macar stii...
Desert prajitura cu mascarpone si dulceata de afine, fara zaharPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii