Cozonac

Reteta Cozonac cu zahar invertit

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
mancare-bebe postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Cozonac floare cu nuci crocante"
 
Cozonacul cu zahar invertit este o reteta de cozonac delicioasa. aluatul de cozonac aromat cu coaja de portocala si lamaie este pufos, asa cum trebuie sa fie un cozonac de altfel.

ingrediente

Pentru aluatul de cozonac:
   500g faina alba 000
   250ml lapte cald
   1 plic drojdie uscata (7g)
   160 g zahar invertit
   50g unt 65% grasime ( e mai bine daca aveti mai gras)
   coaja rasa de la o portocala
   coaja rasa de la o lamaie
   1 lingurita esenta rom
   1 lingurita esenta vanilie
   1 galbenus
Pentru umplutura:
   2 albusuri
   2 linguri zahar invertit
   2 linguri cacao
   nuca macinata
   In plus va mai trebuie
   1 galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte pentru uns.

mod de preparare

Faina se amesteca cu drojdia uscata si se lasa cam 10 min. Separat incalzim laptele in care dizolvam zaharul invertit, adaugam galbenusul de ou si aromele (esenta de rom, de vanilie si coaja rasa de portocala si lamaie). Adaugam aceasta compozitie cu faina amestecata cu drojdia uscata, omogenizam si framantam aproximativ 10min pana cand obtinem un aluat maleabil si lucios; in timp ce framantam incorporam si untul la temperatura camerei.

Lasam aluatul la dospit intr-un loc cald, ferit de curent, acoperit cu folie alimentara pentru aproximativ 1h.

Intre timp batem albusurile spuma, adaugam zaharul invertit si apoi cele 2 linguri de cacao si nuca macinata.

Dupa ce s-a dospit aluatul, ii dam forma dorita, adaugam umplutura, eu am facut in 2 forme de silicon.

Mai lasam la dospit 30min dupa care lasam la copt la 180 grade Celsius timp de 45min(cuptorul incins inainte), faceti testul cu scobitoarea. Daca folositi forme din silicon, incercati cu multa atentie.

Nota: mi-ar fi placut cozonacul sa fie putin mai dulce, data viitoare o sa pun 200g zahar invertit si 3 linguri de zahar invertit la umplutura, in rest sunt foarte multumita, a iesit foarte pufos si moale, exact asa cum imi place mie.


Nu sacrificati cozonacul cu zahar invertit inainte de a se raci *_*
Pofta buna!

Sursa acestui articol este blogul culinar http://mancare-bebe.blogspot.com

Incearca si Cozonaci cu nuca
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu zahar invertit" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.