Pasca cu ciocolata este o alternativa delicioasa la clasica reteta de pasca cu branza de vaci. Este delicioasa si potrivita pentru masa de Paste.
Pasca cu ciocolata:
1. Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine si se pun in masina.
2. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia.
3. Se porneste masina si aluatul, dupa ce e framintat cam 10 min
4. Asa arata dupa ce l-am impartit in 3:
5. Biluta mai mica am folosit-o pt pasca cu smintina, cea din mijloc pe pasca cu ciocolata
6. IDEAL ar fi ca marginile aluatului sa dea putin pe dinafara tavii.
7. Se lasa tavile o ora, acoperite, sa creasca aluatul.
8. Voi puteti face aluatul cum stiti si continuati de aici.
9. Se amesteca intr-o craticioara:
- 2 linguri faina; - 12 linguri zahar; - 5-7 linguri cacao cernuta (eu am optat pt 7 linguri)
10. Apoi se adauga laptele caldut (200 ml) cite putin si se amesteca....se aprinde aragazul si se amesteca pana se ingroasa... Se lasa la racorit.
11. Dupa ce s-a racorit compozitia se adauga, pe rind, 5 galbenusuri. Apoi esenta de rom si vanilie, 6 linguri nuca prajita si macinata si 100 g unt topit.
12. se incorporeaza cele 5 albusuri spuma....si se toarna peste aluat...
13. daca e cazul, se rasucesc marginile aluatului spre interior... la mine nu fu cazu!
14. Se ung marginile aluatului cu ou batut si se da la cuptorul incalzit in prealabil.
16. se lasa la racorit si apoi se scoate din tava
Reteta Pasca cu ciocolata propusa de California Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii