Pasca cu ciocolata

Pasca cu ciocolata este o alternativa delicioasa la clasica reteta de pasca cu branza de vaci. Este delicioasa si potrivita pentru masa de Paste.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Pasca cu ciocolata

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • - 3 oua
  • - 75 g iaurt (1/2 cana);
  • - 2-3 linguri zeama lamiie;
  • - coaja de la o lamiie;
  • - 125 g unt topit;
  • - 75 g zahar;
  • - 450 g faina;
  • - 2 1/2 lingurite drojdie uscata;
  • - sare;
  • -> 2 linguri faina;
  • - 12 linguri zahar;
  • - 5-7 linguri cacao cernuta (eu am optat pt 7 linguri)
  • ->5 oua (1 ou pentru ungerea aluatului);
  • -> laptele caldut (200 ml);
  • -> esenta de rom;
  • -> esenta de vanilie;
  • -> 6 linguri de nuca prajita si macinata;

Mod de preparare

Pasca cu ciocolata:

1. Se bat cele 3 oua, se amesteca si zaharul, sarea, zeama si razatura de lamiie. Se adauga untul topit si iaurtul. Se amesteca bine si se pun in masina.

2. Se toarna faina deasupra, se face o adincitura si se pune drojdia.

3. Se porneste masina si aluatul, dupa ce e framintat cam 10 min

4. Asa arata dupa ce l-am impartit in 3:

5. Biluta mai mica am folosit-o pt pasca cu smintina, cea din mijloc pe pasca cu ciocolata

6. IDEAL ar fi ca marginile aluatului sa dea putin pe dinafara tavii.

7. Se lasa tavile o ora, acoperite, sa creasca aluatul.

8. Voi puteti face aluatul cum stiti si continuati de aici.

9. Se amesteca intr-o craticioara:

- 2 linguri faina; - 12 linguri zahar; - 5-7 linguri cacao cernuta (eu am optat pt 7 linguri)

10. Apoi se adauga laptele caldut (200 ml) cite putin si se amesteca....se aprinde aragazul si se amesteca pana se ingroasa... Se lasa la racorit.

11. Dupa ce s-a racorit compozitia se adauga, pe rind, 5 galbenusuri. Apoi esenta de rom si vanilie, 6 linguri nuca prajita si macinata si 100 g unt topit.

12. se incorporeaza cele 5 albusuri spuma....si se toarna peste aluat...

13. daca e cazul, se rasucesc marginile aluatului spre interior... la mine nu fu cazu!

14. Se ung marginile aluatului cu ou batut si se da la cuptorul incalzit in prealabil.

16. se lasa la racorit si apoi se scoate din tava


Reteta Pasca cu ciocolata propusa de California Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Cascaval la capac simplu
5
Aperitive cu branza

Cascaval la capac simplu

Aceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...

Cascaval la capac simplu
Parteneri
Chiftelute de soia
Bucataras.RO

Chiftelute de soia

Chiftelute de soia
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)