Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si aromata! "Deserturi racoritoare de vara"
Umplutura: Ma intai pregatim umplutura. Se spala merele, se curata, se dau pe razatoarea cu gauri mari si se pun la calit impreuna cu zaharul. Se lasa cateva minute pana mai scade din zeama, apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoata si zaharul vanilat. Se lasa deoparte.
Blatul: Intr-u bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga alternativ laptele si uleiul si se mixeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 25x38 cm cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru 10 minute. Se scoate tava din cuptor si se toarna merele calite. Se niveleaza si se da din nou la cuptor pentru inca cca. 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit.
Budinca: Intre timp se pregateste budinca. Intr-un bol se toarna praful de budinca si se dizolva cu lapte. Restul de lapte se pune pe foc intr-o oala. Se adauga si zaharul. In momentul in care incepe sa fiarba laptele, se toarna praful de budinca si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se rupe ciocolata alba in bucati si se pune in budinca. Se amesteca totul bine pana se dizolva complet ciocolata alba si se incorporeaza in budinca. Se lasa deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu prinde crusta.
Se asaza peste stratul de mere un rand de biscuiti. Se toarna budinca de vanilie, se niveleaza, apoi se asaza din nou un strat de biscuiti.
Ciocolata cu lapte si cea amaruie se rupe bucatele, se adauga laptele si se lasa pe foc mic pana se topeste. Se amesteca bine pana la omogenizare completa.
Se toarna peste biscuiti ciocolata usor racita si se intinde pe toata suprafata. Se da la rece pana se intareste. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorPentru ciulama de ciuperci ciupercile proaspete se curata, se spala in mai multe ape si se taie lame. In cazul folosirii...
Ciulama cu ciuperciCiulama de ciuperci si usturoi este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Se curata ceapa si se spala apoi se toaca...
Ciulama de ciuperci si usturoi de postIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii