Cozonac

Reteta culinara Pasca cu smantana

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat cu blenderul Oster Reversible - reteta video"
 
Aceasta reteta de pasca cu smantana este traditionala in zona Sucevei si a Falticeniului. Pasca cu smantana nu e deloc greu de preparat si va aduce laude cu siguranta.

ingrediente

   aluat de cozonac
   750 ml smântână
   5 ouă
   250 g zahăr
   120 g făină
   stafide
   coajă de lămâie
   esenţă de vanilie, sare

mod de preparare

Cu o seară înainte de a coace pasca am pus într-un castron adânc câţiva pumni de mălai, deasupra un tifon şi în tifon smântâna. Mălaiul trage zerul din smântână şi rămâne foarte-foarte groasă.




Cât aluatul de cozonac stă la dospit, am pregătit umplutura pentru pască. Despre aluat nu m-as mai lungi aici, asta e de topic separat.
Gălbenuşurile le-am frecat cu un praf de sare şi smântâna. Apoi am adăugat făina, stafidele (care stătuseră la muiat în lapte vreo 2 ore), aromele, coaja de lămâie.




Am bătut albuşurile spumă, împreună cu zahărul şi am amestecat, cu grijă să nu se lase albuşurile.




În tăvile unse cu untură (eu am făcut o pască mare şi una mică) am pus aluat de cozonac, apoi umplutura de smântână. Le-am copt la 175-180 de grade, trebuie încercata cu scobitoarea.




Reteta de pasca cu smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forum culinar.


Dupa ce s-a racit, pasca cu smantana poate fi servita.

Incearca si Pasca cu orez
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite