Cozonac

Reteta culinara Pasca cu smantana

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
moni_512 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat cu blenderul Oster Reversible - reteta video"
 
Aceasta reteta de pasca cu smantana este traditionala in zona Sucevei si a Falticeniului. Pasca cu smantana nu e deloc greu de preparat si va aduce laude cu siguranta.

ingrediente

   aluat de cozonac
   750 ml smântână
   5 ouă
   250 g zahăr
   120 g făină
   stafide
   coajă de lămâie
   esenţă de vanilie, sare

mod de preparare

Cu o seară înainte de a coace pasca am pus într-un castron adânc câţiva pumni de mălai, deasupra un tifon şi în tifon smântâna. Mălaiul trage zerul din smântână şi rămâne foarte-foarte groasă.


Cât aluatul de cozonac stă la dospit, am pregătit umplutura pentru pască. Despre aluat nu m-as mai lungi aici, asta e de topic separat.
Gălbenuşurile le-am frecat cu un praf de sare şi smântâna. Apoi am adăugat făina, stafidele (care stătuseră la muiat în lapte vreo 2 ore), aromele, coaja de lămâie.


Am bătut albuşurile spumă, împreună cu zahărul şi am amestecat, cu grijă să nu se lase albuşurile.


În tăvile unse cu untură (eu am făcut o pască mare şi una mică) am pus aluat de cozonac, apoi umplutura de smântână. Le-am copt la 175-180 de grade, trebuie încercata cu scobitoarea.


Reteta de pasca cu smantana a fost propusa de Andreea-Rodica pe forum culinar.
Dupa ce s-a racit, pasca cu smantana poate fi servita.

Incearca si Cozonaci obisnuiti
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu smantana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite