Bulgarasi de mere

Merele rase (scurgeti zeama!) le-am amestecat cu biscuitii trecuti pe razatoarea mare (se fac ca un praf), 50 de grame de zahar pudra, ouale si aromel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bulgarasi de mere

Ingrediente

  • 600 grame mere
  • 200 grame biscuiti simpli
  • 3 oua
  • 100 grame unt (pentru prajit)
  • arome (coaja de lamiie sau ce mai vreti voi: un praf de scortisoara
  • rom)
  • 50 de grame zahar pudra plus zahar pentru pudrat (amestecat cu vanilat)

Mod de preparare

Merele rase (scurgeti zeama!) le-am amestecat cu biscuitii trecuti pe razatoarea mare (se fac ca un praf), 50 de grame de zahar pudra, ouale si aromele. Iese o compozitie ca de chiftelute, care se poate modela, data prin faina (daca va iese prea moale, mai puneti biscuiti maruntiti iar daca va iese prea tare, mai radeti un mar si adaugati).

Se prajesc in unt (eu insa le-am prajit in ulei, ca pe gogosi, ca in unt mi se parea ca se lipesc), se pudreaza cu zahar si se servesc calzi
Pofta buna!

Reteta Bulgarasi de mere a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura Maya cu mere si crema de brinza ,

Prajitura cu mere,

Foietaj cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci