Bulgarasi de mere

Merele rase (scurgeti zeama!) le-am amestecat cu biscuitii trecuti pe razatoarea mare (se fac ca un praf), 50 de grame de zahar pudra, ouale si aromel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Bulgarasi de mere

Ingrediente

  • 600 grame mere
  • 200 grame biscuiti simpli
  • 3 oua
  • 100 grame unt (pentru prajit)
  • arome (coaja de lamiie sau ce mai vreti voi: un praf de scortisoara
  • rom)
  • 50 de grame zahar pudra plus zahar pentru pudrat (amestecat cu vanilat)

Mod de preparare

Merele rase (scurgeti zeama!) le-am amestecat cu biscuitii trecuti pe razatoarea mare (se fac ca un praf), 50 de grame de zahar pudra, ouale si aromele. Iese o compozitie ca de chiftelute, care se poate modela, data prin faina (daca va iese prea moale, mai puneti biscuiti maruntiti iar daca va iese prea tare, mai radeti un mar si adaugati).

Se prajesc in unt (eu insa le-am prajit in ulei, ca pe gogosi, ca in unt mi se parea ca se lipesc), se pudreaza cu zahar si se servesc calzi
Pofta buna!

Reteta Bulgarasi de mere a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro

Alte retete cu mere gasiti aici:

Prajitura Maya cu mere si crema de brinza ,

Prajitura cu mere,

Foietaj cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc