Zărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu dulceaţă, smântână, ciocolată.
mod de preparare
Ingredientele sunt pentru 30 de bucăţi.
Am amestecat brânza cu oul, esenţa de vanilie, zahărul şi bicarbonatul, apoi am adăugat făina.
Am făcut o bilă mare de compoziţie pe care am aşezat-o pe masa înfăinată. Cu mâinile înfăinate am nivelat bila cu făină ca să nu se mai lipească de mâini. E normal să fie lipicioasă compoziţia, nu puneţi mai multă făină pentru că altfel o să iasă tari papanaşii.
Am tăiat apoi bucăţele din compoziţie cu un cuţit şi am modelat în mâini bile micuţe cam de mărimea unor nuci (se vor umfla la prăjit) . Mi-au ieşit vreo 30.
Am prăjit papanaşii în ulei mult şi încins, la foc mediu, pe toate părţile, i-am scos pe un şerveţel absorbant şi i-am servit cu miere.
Incearca si Gogosi rapide pentru micul dejun - Reteta video
Daca ti-a placut reteta noastra "Zarzarasi cu miere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe