Pentru cafe glace aveti nevoie de lapte, cafea concentrata, zahar, frisca si vanilie. Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. Se fierbe laptele cu putina vanilie.
Spre deosebire de inghetata de cafea, cafe glace nu este decat o cafea cu lapte obisnuita, pusa in serbetiera sa inghete si servita mult mai moale decat celelalte inghetate. Se fac la filtru trei decilitri de cafea concentrata. Se fierbe laptele cu putina vanilie (dupa dorinta). Se da la o parte. Se adauga cafeaua si zaharul si se amesteca pana ce se topeste zaharul. Dupa ce s-a racit bine, se adauga frisca proaspata, nebatuta. Se pune compozitia in serbetiera si se invarteste.
Cafe glace se serveste indata ce este gata, in cesti sau in pahare, punand deasupra putina frisca batuta cu zahar.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeCat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradNu prea am folosit conserve de nici un fel, dar acum, cu varsta am prins de gustul lor. Astazi am facut mancare de fasole din...
Reteta de mancare rapida de fasole boabe de postIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii