Inghetate

Reteta Inghetata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 20m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Inghetata de fructe ( reteta video )"
 
Pentru ca inghetata sa iasa bine trebuie indeplinite 2 conditii :amestecul sa fie lasat cateva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il

ingrediente

Pentru inghetata de capsune:
   400 g capsune facute piure
   200 ml smantana dulce
   25 g glucoza
   50 g zahar
Pentru inghetata de vanilie:
   500 ml lapte
   125 ml smantana dulce
   3 galbenusuri
   100 g zahar
   50 g glucoza
Pentru inghetata de cafea:
   300 ml lapte
   150 ml smantana dulce
   100 g zahar
   50 g glucoza
   o fiola de esenta de cafea pentru dulciuri
Pentru inghetata de ciocolata:
   150 g ciocolata
   70 g zahar
   30 g glocoza
   4 galbenusuri
   500 ml lapte

mod de preparare

Pentru ca inghetata sa iasa bine trebuie indeplinite 2 conditii :amestecul sa fie lasat cateva ore la frigider inainte de a-l pune in masina care il ingheata; o treime din cantitatea de zahar sa fie inlocuita cu glucoza.






Inghetata de capsune:





Se face mai intai piureul de capsune in mixer, se adauga smantana, glucoza, zahar si se pune la frigider, apoi in masina la inghetat.





Inghetata de vanilie:





Se amesteca laptele cu smantana si se incalzesc. In robot se bate spuma zaharul cu galbenusurile si cand se fac albe se adauga incetisor amestecul de lapte apoi se pun pe foc mic si se amesteca pana ce se lipeste pe lingura un strat fin de crema. Se pune apoi amestecul la racit in chiuveta cu apa rece, crema se intareste un pic dar nu asa de mult ca cea de vanilie tocmai datorita faptului ca se intareste doar de la fiertul galbenusului.





Inghetata de cafea:





Se amesteca totul intr-un castron, se da cateva ore la frigider, apoi jumatate de ora in masina de inghetata.





Inghetata de ciocolata:





Se incalzeste laptele, se pune in el, cand este cald, ciocolata bucatele si se amesteca bine. Intre timp se bate spuma zaharul cu galbenusurile, si cand sunt gata se adauga amestecul de lapte


Se pune pe foc mic si se amesteca pana se umfla apoi se adauga glucoza.






Se orneaza cu fructe si cu frisca. Reteta Inghetata de capsune/vanilie/cafea/ciocolata este propusa de Adriana Nicoleta





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro





Alte retete dulciuri recomandate





Spuma de capsuni


Spuma de portocale


Cornulete
Incearca si Inghetata de caise
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.