Inghetata de ciocolata servita in crusta de ciocolata

Inghetata de ciocolata este o adevarata provocare pentru simturi. Reteta se face cu: ciocolata, lapte, frisca.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Inghetata de ciocolata servita in crusta de ciocolata

Ingrediente

  • 4 oua
  • 60g zahar
  • 300ml lapte
  • 300ml frisca
  • 150g ciocolata (+1 ciocolata pt 'bol')

Mod de preparare

Inghetata cu ciocolata servita in crusta de ciocolata este un adevarat rasfat culinar. Cum procedam: mixam galbenusurile cu 40 g zahar pe baie de aburi pana se ingroasa, se adauaga laptele si am mai lasat pe foc cateva minute. Mixam albusurile cu 20 g zahar si punem peste galbenusurile racite un pic. Topim si cele 150 g de ciocolata in 150 g frisca, apoi se da la rece.
Se pune si un plic praf inghetata peste ciocolata si se mixeaza. Rezultatul se pune peste compozitia de oua. Se mixeaza cu restul de frisca. Rezultatul se pune in congelator peste noapte.
Bolul din ciocolata se prepara a doua zi, cand este inghetata gata astfe: se imbraca interiorul unei cutii de mascarpone in folie de aluminiu, peste care se toarna ciocolata topita. Se acopera cu un capac si se da la rece pentru a se intari.
Se poate face si un trandafir din ciocolata.


Reteta recomandate de DOITILI, pe forumul culinar.ro

Alte inghetate recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci