Tort de îngheţată cu vanilie, ciocolată, glazură de ciocolată între straturi şi arahide. Eu am ales unele bine rumenite şi sărate, pe care le-am decojit şi tocat mărunt. Mi-a plăcut această combinaţie de ciocolată cu arahide sărate.
Se încălzeşte laptele în care am pus zahărul vanilat Bourbon, se ia de pe foc.
Se pune apă (cam de trei degete) într-o crăticioară, care se pune pe foc, iar când începe să fiarbă, se ia de pe foc şi se aşază pe masă, pe un tocător din lemn.
Într-o altă crăticioară pusă peste crăticioara (cam de aceeaşi mărime, astfel încât apa să nu atingă fundul vasului) în care a fiert apa mai devreme (pe baie de abur) se amestecă gălbenuşurile cu zahărul şi un praf de sare, până se albesc, de data aceasta eu am ales să le amestec cu mixerul. În continuare, se toarnă în fir subţire laptele cald, nu fierbinte, amestecând tot cu mixerul, pentru a o face spumoasă şi aerată. Consistenţa este uşor lichidă, însă eu am fost mulţumită, întrucât gălbenuşurile s-au gătit.
Jumătate din compoziţie se toarnă în alt vas pentru a se amesteca împreună cu ciocolata amăruie. Se lasă ambele la răcit cam 5 minute pe masă, apoi cam 10 minute la rece (eu le-am dat la congelator un pic).
Pentru glazură: într-un ibric se pun pe foc mic laptele cu ciocolata cu lapte şi cea amăruie, în proporţii diferite, după gust, amestecând energic şi ridicând de pe foc din când în când pentru a nu o arde. După ce s-a topit frumos, se dă deoparte.
Se bate frişca lichidă, dar mai moale, din care jumătate se adaugă în crema de ouă cu ciocolată, amestecând uşor cu o spatulă. Aceasta va căpăta o consistenţă mai bogată. Se poate turna într-o formă pentru chec din silicon.
Se toarnă peste ea cam jumătate din glazura de ciocolată. Se dă la congelator.
Apoi frişca rămasă se bate tare şi se încoporează treptat în crema de ouă simplă, care este mai lichidă spre deosebire de cea de ciocolată, deci se amestecă până devine cremoasă.
Se scoate forma de la congelator, se toarnă îngheţata de vanilie, apoi glazura rămasă. Se decorează cu arahide, eu am ales unele bine rumenite şi sărate, pe care le-am decojit şi tocat mărunt. Se dă înapoi la congelator până se întăreşte, apoi se poate servi.
Timp de gătire este de aprox 10 min
Timp de pregătire este de aprox 1 h 30 min
Porţii: 8
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/08/tort-de-inghetata.html
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu ciresePentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...
Macrou cu sos de rosii la cuptorTortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...
Tort Diplomat de postNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caise Reteta de tarta cu dovleac si bezea se face usor si este delicioasa. Sunt necesare cateva ingrediente principale:...
Reteta de tarta cu dovleac si bezeaReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii