Inghetata de casa cu iaurt cremos si spuma de capsuni. Pregatind inghetata in casa, puteti controla mai bine cantitatea de zahar, facandu-le astfel mai sanatoase.
Spuma de capsuni: Se spala capsunile (fiecare foloseste cateva capsuni doreste, in functie de posibilitati), se taie cubulete si se pun intr-o craticioara cu zaharul si apa. Se fierb cam 15 minute, pana scade lichidul. Se dau de pe foc si se lasa la racit. Se bat cu mixerul sau la blender pana se face spuma. Iese destula spuma din aceasta cantitate, asa ca o puteti rasturna intr-un borcan pentru dulceata si pastra la frigider pentru prajituri. Din aceasta, eu am folosit 3 linguri.
Pentru zaharul pudra vanilat: eu am dat la rasnita zaharul (atat cat incape intr-un borcan) pentru a fi mai fin si il pastrez intr-un borcan cu o pastaie de vanilie pentru a-l aroma. Din acesta, am folosit 2 linguri. Acum, pentru a pregati inghetata, se amesteca intr-un castron, iaurtul cremos cu spuma de capsuni mai multa sau mai putina, dupa gust. Tinand cont ca iaurtul are tendinta de a fi acrisor, puteti adauga mai mult zahar la spuma de capsuni sau acum, cand pregatiti inghetata, daca mai doriti.
Mai departe, inghetata se toarna in forme decorative sau intr-o cutie de plastic si se da la congelator.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/06/inghetata-cu-iaurt-si-capsuni.html
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii