Kanuga

Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul. Lasam sa dea cateva clocote. Crema obtinuta o dam la rece. Separam ou

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Kanuga

Ingrediente

  • BLAT:
  • 150g unt
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri cafea macinata
  • 3 linguri cafea preparata
  • 2 lingurite ness
  • o esenta de vanilie ( sau migdale)
  • 3 oua
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • DECOR:
  • frisca
  • migdale sau ciocolata rasa

Mod de preparare

Asezam pe foc un vas in care am pus: untul, zaharul, cacaua, cafeaua si nessul. Lasam sa dea cateva clocote. Crema obtinuta o dam la rece. Separam ouale. Batem galbenusurile cu un praf de sare si albusurile spuma. In crema racita bine ,adaugam galbenusurile , faina, praful de copt ,esenta si albusurile spuma . Amestecam foarte usor de jos in sus. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si o coacem in cuptorul deja incalzit, timp de 15 minte. Oprim focul dar nu scoatem prajitura, o mai lasam 15-20 minute , pentru a nu se lasa. Scoatem prajitura din tava, o lasam sa se raceasca apoi o ornam cu frisca si migdale maruntite. Asa este reteta originala ...dar eu de data asta am ornat-o cu ciocolata rasa...e buna si asa! Data viitoare promit sa folosesc migdale. :)
Taiem prajitura dupa preferinta! Alte retete de dulciuri recomandate Prajituri cu visine Tort cu visine Placinta visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci