Dulciuri

VIDEOPasca bunicii

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 40m 
Georgeta2222 postat de
Postat pe: 20-03-2016
Adaugă în cartea de bucate
Această prajitura o fac de Paşti.

ingrediente

4 portii

   Ingrediente Ingrediente: 500 g smântână 800g branza dulce de vaci 250g stafide 7 oua 200g zahar pudră 2 plicuri zahar vanilat Coaja rasă de la o lămâie 250g unt 100 g gris 100 g faina un praf sare
-

mod de preparare

Luam un castron si punem albusurile si galbenusurile in el, deasupra presaram putina sare , mixandu-le usor, apoi turnam zaharul pudra si mixam in continuare, iar la sfarsit adaugam zaharul vanilat, amestecandu-le bine. Peste ele punem branza si mixam in continuare, pana devine o crema, dupa care adugam untul si mixam. Lasam putin sa se odihneasca, apoi adaugam coaja de lamaie, grisul si faina, mixand pana se incorporeaza bine, dupa care adaugam smantana, apoi stafidele si le amestecam. Luam o tava de cozonac sau o cratita, captusim tava sau cratita cu hartie de copt pe fundul tavii si o ungem putin cu ulei, apoi adaugam compozitia si introducem tava in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-45 minute. Facem testul cu scobitoarea si daca s-a copt, scoatem tava din cuptor si lasam pasca sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, o putem taia si servi. Pofta mare!
Incearca si Cozonac de post pufos si gustos
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca bunicii" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri
bucataras tv

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite