Cornulete de post

Cornulete de post este o reteta de prajituri care poate fi pregatita si in post, dar si in preioadele de peste an. Este o reteta simpla.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Cornulete de post

Ingrediente

  • 1 cana ulei
  • 1/2 cana cu apa
  • 25 g drojdie
  • 2 lingurite cu zahar
  • coaja de portocala rasa
  • vanilie
  • faina cat cuprinde
  • rahat -pentru umplutura
  • zahar farin vanilat – pentru finisare

Mod de preparare

Se dizolva drojdia cu zaharul in apa,se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine.
Se lasa sa dospeasca putin apoi se formeaza triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat. Se ruleaza cornuletele si se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coc 25-30 minute in cuptorul deja incins.
Cat sunt calde cornuletele de post se trec prin zahar farin.


Cornuletele de post sunt un desert gustos si merg foarte bine cu lapte, ceai sau cafea. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc