Cornulete de rahat si nuci

Se pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul, sarea, faina si la urma nu

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 g faina
  • 125 g unt
  • 125 g zahar tos
  • 125 g nuci macinate
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de rom
  • 1 varf de cutit de sare
  • 2 lingurite de zahar praf
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 250 g rahat

Mod de preparare

Se pune untul intr-un castron si se freaca timp de 2 minute cu zaharul. Se adauga galbenusul si oul intreg, pe rand, romul, sarea, faina si la urma nucile macinate. Se da la rece o jumatate de ora. Se ia apoi din coca, se intinde o foaie rotunda, se taie in triunghiuri si se ruleaza cu bucatele de rahat. Se coc la foc potrivit in jur de un sfert de ora.
Se trec fierbinti prin zaharul vanilat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci