Pentru dimineți în forță! Este vară, zile lungi și călduroase, dorim să profităm din plin de soarele de afară, de fiecare minut al zilei, astfel, pe lângă meniuri ușoare și hrănitoare, am pregătit familiei un desert plin de energie și vitalitate.
Prima data se pun la inmuiat cerealele integrale in 700 ml lapte si separat perlele tapioca in 300 ml lapte, 30 de minute. Amestecam din cand in cand. Cerealelor le adaugam si stafidele.
Dupa trecerea celor 30 de minute, pregatim blatul.
Albusurile se mixeaza spuma cu un strop de sare. Adaugam zaharul tos putin cate putin, mixand in continuare. Punem si vanilia. Albusurile spuma trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, dar sa nu curga.
Adaugam galbenusurile pe rand, praful de copt stins cu o lingura de lapte si uleiul de cocos pe care l-am topit in prealabil la foc mic cateva secunde si l-am lasat sa se raceasca.
Am pus mixerul deoparte si am incorporat faina in aluat, putin cate putin, folosind o lingura de lemn, astfel nu am scos aerul din aluat.
Am amestecat cerealele cu perlele tapioca si cu o lingura mare am inceput sa incropesc amestecul in blat, in continuare amestecand incet.
Am adaugat nucile sfaramate, miezul de nuca macinat, fulgii de nuca de cocos si mixul de seminte.
Am uns o tava cu ulei de cocos si am tapetat-o cu faina.
Am turnat amestecul obtinut, l-am dispersat pe toata suprafata tavii cu o spatula si am presarat merisoarele.
Am copt 60 minute la foc mic, in cuptorul preincalzit.
Se lasa sa se raceasca si se feliaza dupa preferinte.
Un mic dejun ideal cu o cana de lapte sau gustarea delicioasa de la ora 10.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAm pregatit pentru weekend acest desert aromat si delicios care efectiv se topeste in gura.
Desert rulada cu crema de ricotta si ciocolataPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii