Fursecuri cu bezea si crema (butoiasi)

Fursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un pahar mic) Bezeaua: Se ba

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pt fursecuri: 175 g unt
  • 150 g faina
  • 2 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • 3 linguri zahar pudra
  • pt bezea: 2 albusuri
  • 175 g zahar tos
  • 4 picaturi de lamiie
  • zahar vanilat
  • crema: 1 galbenus
  • 50 g zahar
  • 1 lingura ness
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra

Mod de preparare

Fursecuri: Din toate ingredientele se face un aluat, se intinde cu sucitorul o foaie subtire pe care se taie rondele (cu un pahar mic)

Bezeaua: Se bat bine albusurile, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate pana la topirea lor, apoi se aduga si zeama de lamaie

Peste rondele se pune bezeaua( cu ajutorul posului sau a unei seringi de bucatarie) si se dau la cuptor pt 10-15 minute(intr-o tava unsa si tapeteta cu faina).

Dupa ce fursecurile s-au copt si s-au racit, se umplu cu crema de ness (sau orice alta crema_


Crema: Se freaca galbenusul cu zaharul, se pune la fiert pe baie de aburi, apoi se adauga ness-ul.

Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat cu zaharul pudra.

Se lipesc fursecurile intre ele cu crema si se tavalesc prin nuca macinata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc