Minciunele

Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin rom si se amesteca bine.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • 2 linguri smantana
  • 1 Iingura rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se amesteca faina cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, un praf de sare si smantana. Se framanta bine iar apoi se adauga putin rom si se amesteca bine. Se imparte aluatul obtinut in doua bucati si se intinde cate o foaie din fiecare bucata. Se taie cu ruleta bucatele dreptunghiulare si se face cate o mica taietura in mijloc. Se pun bucatile apoi la copt in ulei fierbinte si apoi se scot, sa se raceasca.


Se servesc pudrate cu zahar pudra.

Alte retete de dulciuri:

Chec pufos

Ciocolata de casa

Lapte de pasare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci