Ai nevoie de 500g mucenici uscati, 4 l apa, 400 g zahar, cate o lingurita esenta de rom si vanilie, un pliculet zahar vanilat, cate o lingurita de coaja rasa de lamaie si de portocala, nuca macinata mai mare si scortisoara pentru servire.
Se prepara foarte simplu, hai sa vezi! Pune apa la fiert impreuna cu zaharul, amesteca putin si lasa sa clocoteasca bine. Da focul mai mic si pune apoi mucenicii. Lasa-i sa fiarba 10 minute.
Opreste focul, pune capacul la oala si lasa-i sa se umfle si sa sa se raceasca de tot. Adauga la final coaja rasa de lamaie si portocala, esenta de rom si de vanilie si zaharul vanilat. Cel mai bine este sa pui nuca si scortisoara in momentul servirii direct in bol. Astfel, siropul nu devine amar, iar nuca va ramane crocanta.
Incearca si tu aceasta reteta in martie, la Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe