Pentru a pregati aceasta delicioasa reteta de pesmeti cu smantana, sunt necesare urmatoarele ingrediente: zahar, oua, bicarbonat, smantana, unt, vanilie, faina.
Se freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adauga vanilia si smantana, bicarbonatul si untul, se amesteca bine. Se pune faina si se framanta cu mana o coca mai mult moale decat tare. Se lasa sa se odihneasca 10—15 min, apoi se intinde cu vergeaua o foaie de 1 cm grosime. Se taie diferite forme, fie cu forme speciale, fie cu paharul, se aseaza pe tava si se coc la foc potrivit pana se rumenesc foarte usor. Acesti pesmeti sunt mai fragezi dupa 2—3 zile.
Pot fi serviti pudrati cu zahar.
Alte retete recomandate:
Pesmeti tigarete
Pesmeti cu unt
Pesmeti melci
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii