Pentru a pregati aceasta delicioasa reteta de pesmeti cu smantana, sunt necesare urmatoarele ingrediente: zahar, oua, bicarbonat, smantana, unt, vanilie, faina.
Se freaca zaharul cu galbenusurile si ouale intregi, se adauga vanilia si smantana, bicarbonatul si untul, se amesteca bine. Se pune faina si se framanta cu mana o coca mai mult moale decat tare. Se lasa sa se odihneasca 10—15 min, apoi se intinde cu vergeaua o foaie de 1 cm grosime. Se taie diferite forme, fie cu forme speciale, fie cu paharul, se aseaza pe tava si se coc la foc potrivit pana se rumenesc foarte usor. Acesti pesmeti sunt mai fragezi dupa 2—3 zile.
Pot fi serviti pudrati cu zahar.
Alte retete recomandate:
Pesmeti tigarete
Pesmeti cu unt
Pesmeti melci
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii