Se taie migdalele si se prajesc intr-o tigaie fara a folosi unsoare. In apa fierbinte, se spala stafidele. Se scurg visinele si se pun deoparte 12 bo
Se taie migdalele si se prajesc intr-o tigaie fara a folosi unsoare. In apa fierbinte, se spala stafidele. Se scurg visinele si se pun deoparte 12 boabe pentru decor. Piscotul se taie in cubulete 2 x 2 iar jumatate se sfarma intr-un bol de sticla. Se stropeste cu rom, se presara cu migdale, stafide si visine si se pune din nou piscot si rom si se procedeaza la fel. Pentru crema de vanilie, se amesteca zaharul cu galbenusul de ou si se adauga budinca de vanilie amestecata cu 6 linguri de lapte rece. Laptele ramas se fierbe si se adauga treptat la budinca, se incalzeste usor pana devine o creama groasa. Cu un pic de sare, se bate spuma albusul de ou si se adauga la budinca, iar cu compozitia obtinuta se acopera straturile de piscot. Se tine la rece cca 4 ore.
La servire se decoreaza cu visinele ramase, cu frunza de menta si cu frisca.
Alte retete dulciuri recomandate
Galuste cu prune
Ciocolata de casa
Papanasi fierti
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatBuna de te lingi pe degete!
Carne de porc in sos de ceapaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii