Dulciuri

Reteta Prajitura cu mascarpone si ciocolata

portii reteta 24 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 1h:10m 
gicuta69 postat de
Postat pe: 01-02-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu gem si nuca (de post)"
 
O prajitura absolut delicioasa.

ingrediente

24 portii

Blat:
   6 oua
   200g zahar
   280 g faina
   40 g cacao
   150 ml apa
   120 ml ulei
   o lingurita praf de copt
   un praf de sare
Crema de ciocolata neagra:
   200 g ciocolata 50%cacao
   200 ml frisca lichida
Crema de cicolata alba:
   200 g ciocolata alba
   200 ml frisca lichida
Sirop:
   5 linguri zahar
   300ml apa
   o cutie mascarpone (250g)
   o fiola esenta de rom
   o cutie mascarpone (250 g)
   In plus: o lingurita ness

mod de preparare

Blat: Punem apa clocotita peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4 reprize si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam peste galbenusuri uleiul pus ca la maioneza, apoi esenta de rom si compozitia de cacao. Adaugam galbenusurile peste bezea amestecand incet cu o spatula, iar la urma incorporam faina cernuta cu praful de copt. Compozitia o turnam intr-o tava(25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea.


Crema de ciocolata neagra: Punem frisca lichida pe foc intr-o craticioara impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Aducem compozitia la punctual de fierbere, dam deoparte, omogenizam si lasam la racit 3-4 ore (de preferabil peste noapte). Mixam ciocolata pana se omogenizeaza apoi adaugam mascarponele si mixam in continuare pana obtinem o crema ferma.


Crema de cicolata alba: Procedam la fel ca la crema anterioara.


Sirop: Punem zaharul intr-o craticioara pe foc si amestecam continuu pana acesta devine lichid. Turnam apa (atentie la aburi) si amestecam pana se dizolva tot zaharul. Dam deoparte adaugam esenta de rom si lasam la racit.


Asamblare: Taiem blatul in doua parti pe orizontala.Insiropam prima parte cu jumatate din sirop apoi punem crema de ciocolata neagra si o intindem uniform. Asezam peste crema a doua foaie de blat si o insiropam. Dam la frigider 2-3 ore, dupa care indepartam marginile si portionam prajitura. Cu ajutorul unui pos decoram prajitura cu crema de ciocolata alba. Presaram deasupra ness. Pofta buna!

Incearca si Mere cu dulceata
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Dulciuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.