140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175C
140g margarina se freaca cu 180g zahar farin.
Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma.
Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175C (foc mediu) si se incearca cu scobitoare cand e gata. Se scoate din cuptor si se stinge cuptorul.
Peste prajitura fierbinte se toarna compozitia: 4 galbenusuri frecate cu 120g zahar.
Se pune in cuptorul stins pana face crusta.
Cand s-a racit, se unge cu crema: 100g zahar, 2 linguri de cacao si 100g unt frecat.
Se presara cu nuca macinata.
Se taie dreptunghiuri subtiri si lungi cam cat degetul.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii