Prajituri

Reteta Analele istoriei (Prajitura cu nuca)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
MariaMona postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
140g margarina se freaca cu 180g zahar farin.
Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma.
Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175C

ingrediente

   140g margarina
   400g zahar
   70g faina
   4 oua
   150g nuca macinata
   100g unt
   2 linguri cacao

mod de preparare

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin.


Se adauga 140g nuca macinata si 4 albusuri batute spuma.


Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175C (foc mediu) si se incearca cu scobitoare cand e gata. Se scoate din cuptor si se stinge cuptorul.



Peste prajitura fierbinte se toarna compozitia: 4 galbenusuri frecate cu 120g zahar.


Se pune in cuptorul stins pana face crusta.


Cand s-a racit, se unge cu crema: 100g zahar, 2 linguri de cacao si 100g unt frecat.


Se presara cu nuca macinata.
Se taie dreptunghiuri subtiri si lungi cam cat degetul.
Incearca si Prajitura cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Analele istoriei (Prajitura cu nuca)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.