Placinta cu mere cu aluat crocant (crumble) se prepara incredibil de usor si este o prajitura minunata cu mere. Merele curatate si taiate cuburi se calesc 30de minute cu un sfert din zahar si scortisoara. Se amesteca din cand in cand. Apoi se pun intr-o forma de copt
Merele curatate si taiate cuburi se calesc 30 de minute cu 3 sferturi din zahar si scortisoara. Se amesteca din cand in cand. Apoi se pun intr-o forma de copt mai inalta si se lasa la racit.
Se amesteca cu degetele faina, restul de zahar si untul pana se omogenizeaza ramanand la un aspect sfaramicios. Se pune aluatul peste mere, fara a se apasa – se presara. Se coace la 150-200°C timp de 30-45 minute (la foc mare sau mediu) sau pana devine aurie si crocanta deasupra.
Placinta crocanta cu mere se serveste cu frisca (lichida sau batuta), cu inghetata de vanilie sau cu ambele.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii