Prajituri

Reteta Baclava buna

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru baclavaua buna se framanta un aluat si se da la rece timp de o ora, apoi se face o turta cam de 2-3 muchii de cutit de groasa.

ingrediente

   500 g faina - cat cuprinde
   500 g zahar
   500 g unt
   8 galbenusuri fierte si date prin sita
   2 oua intregi
   coaja de la o lamaie
   sare

mod de preparare

Pentru baclavaua buna se framanta un aluat si se da la rece timp de o ora, apoi se face o turta cam de 2-3 muchii de cutit de groasa, dupa care se taie in felurite forme care se ung cu ou si se presara cu zahar amestecat cu nuca macinata. Se coc in tava tapetata cu faina, la foc mic, timp de 15 minute.


Baclavaua buna se poate servi cu ceai.

Incearca si Prajitura cu visine si aluat crocant razuit
Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava buna" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.