Baclava cu nuca macinata

Baclava cu nuca macinata este un desert turcesc, ce devine tot mai popular si la noi. Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mana, si se framanta.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Baclava cu nuca macinata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 2 oua intregi
  • 250 ml lapte
  • 250 ml ulei
  • 1 pachet praf de copt stins cu zeama de la jumatate de lamaie
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • aproximativ 500 gr
  • Ingrediente pentru sirop:
  • 1 litru apa
  • 500gr zahar
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 250 gr nuca macinata
  • putin zahar
  • un pachet margarina

Mod de preparare

Baclava cu nuca macinata este un desert turcesc, ce devine tot mai popular si la noi.

Ingredientele pentru aluat se amesteca cu mana, si se framanta. Aluatul trebuie sa fie moale ca si lobul urechii, asa vom stii ca e suficienta faina.Cine are timp il poate lasa la rece in frigider cam jumatate de ora, daca nu, se poate lucra si asa cu el.
Se imparte in 16 bucati egale. Fiecare parte se subtiaza cu sucitorul si se pune pe o parte a aluatului nuca + zaharul, apoi se ruleaza cu mana incet incet. Se aseaza in tava, nu e nevoie sa o ungem. Se procedeaza asa cu toate bucatelele de aluat.
Se taie cu cutitul in tava rulourile obtinute, si se toarna pachetul de margarina topit, fierbinte.
Se coace la foc mare aproximativ 10, 15 minute ca mai apoi la foc potrivit, intoarcem tava ori de cate ori consideram ca e nevoie.

 

Cand e gata coapta se acopera cu siropul de apa + zahar facut si racit in prealabil.
E foarte important ca aluatul sa fie fierbinte si siropul rece, sau invers, aluatul rece si siropul fierbinte.
POFTA BUNA!


Baclava cu nuca macinata se serveste a doua zi, dupa ce siropul a intrat bine in aluat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci