Baclavaua este un desert turcesc foarte apreciat de iubitorii de dulce. Incearca varianta de vara cu zmeura, deliciul este garantat.
Baclavaua este un desert dulce, de gustul carei daca vrei sa te bucuri pe deplin ai putin de asteptat, dar merita. Amestecam margarina lichida, ouale, zaharul, iaurtul, praful de copt si zaharul vanilat.
Intr-o tava asezam jumatate din foile de placinta pe rand si le ungem pe fiecare cu amestecul pregatit, adaugam zmeura si continuam cu celelalte foi procedand la fel.
Taiem baclavaua in forma de romburi si dam tava la cuptor cca 30 min la 200 grade.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o insiropam cu siropul fierbinte pregatit din apa si zahar astfel:
se pune zaharul cu apa pe foc si se lasa sa dea in clocot. Adaugam coaja de lamaie si amestecam lasand la foc mic pana se ingroasa.
Baclavaua cu zmeura este de preferat sa se serveasca a doua zi dupa ce am insiropat-o.
Reteta inspirata de pe blogul bucatarese vesele.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii