Baclava delicioasa cu zmeura

Baclavaua este un desert turcesc foarte apreciat de iubitorii de dulce. Incearca varianta de vara cu zmeura, deliciul este garantat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Baclava delicioasa cu zmeura

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de placinta
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g iaurt(eu am folosit lapte amestecat cu smantana)
  • 250 g margarina
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • 500 g zmeura
  • Pentru siropul de baclava
  • 1 cana de zahar
  • 2 cani de apa
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Baclavaua este un desert dulce, de gustul carei daca vrei sa te bucuri pe deplin ai putin de asteptat, dar merita. Amestecam margarina lichida, ouale, zaharul, iaurtul, praful de copt si zaharul vanilat. 
Intr-o tava asezam jumatate din foile de placinta pe rand si le ungem pe fiecare cu amestecul pregatit, adaugam zmeura si continuam cu celelalte foi procedand la fel. 
Taiem baclavaua in forma de romburi si dam tava la cuptor cca 30 min la 200 grade. 
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care o insiropam cu siropul fierbinte pregatit din apa si zahar astfel:

se pune zaharul cu apa pe foc si se lasa sa dea in clocot. Adaugam coaja de lamaie si amestecam lasand la foc mic pana se ingroasa.



Baclavaua cu zmeura este de preferat sa se serveasca a doua zi dupa ce am insiropat-o.

Reteta inspirata de pe blogul bucatarese vesele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc