Branzoaica cu afine

Faina se framanta cu amidonul, untul, oul pana capata o consistenta cremoasa. Se formeaza o bila de aluat care se tine la rece 30 min. Se spala si se

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat: 230 g faina
  • 2linguri amidon
  • 125 g unt rece
  • 75 g zahar
  • un ou
  • Umplutura: 500 g afine proaspete
  • congelate sau din compot
  • 10 biscuiti cu aroma de migdale
  • 4 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • sucul si coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Faina se framanta cu amidonul, untul, oul pana capata o consistenta cremoasa. Se formeaza o bila de aluat care se tine la rece 30 min. Se spala si se lasa sa se scurga afinele proaspete. Cele congelate se lasa la dezghetat iar cele din compot se pun la scurs. Se zdrobesc biscuitii. Pentru umplutura se iau 2 oua si se separa. Branza de vaci se amesteca cu 2 oua intregi si 2 galbenuse, zaharul, sucul de lamaie, amidonul. Se bat albusele spuma si se amesteca usor cu masa de branza. Se imbraca cu aluatul o forma rotunda. Se presara cu biscuitii zdrobiti si se pun afinele. Se toarna peste fructe branza. Se coace prajitura la cel mai de jos nivel al cuptorului 40 min apoi se ridica tava la mijlocul cuptorului si se coace 25 min. Se lasa prajitura sa se raceasca in forma, apoi se scoate si se pudreaza cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci