Briose cu banane

Briosele cu banane vesele si colorate au o aroma delicata. Aceasta reteta de briose este perfecta pentru o petrecere sau pentru cei mici.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Briose cu banane

Ingrediente

  • 120g de unt la temperatura camerei
  • 200g zahăr
  • 2 ouă
  • 250g făină
  • 1 linguriţă bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 80g de nuci marunţite
  • 3 banane

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 180C. Untul şi zahărul se bat împreună până se obţine o consistenţă cremoasă. Treptat, se încorporeaza în amestec cele două ouă. Într-un bol separat se amestecă făina, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Se pasează cele trei banane până se obţine un piure. Făina se încorporează în amestecul de zahăr, unt şi ou. Se adaugă nucile şi bananele şi se mixează până se obţine un aluat omogen. Se aşază hârtii speciale in tava de briose si se toarnă compoziţia în hartiile de brioşe.
Se dau brioşele la cuptor timp de 30 de minute, până sunt crescute şi aurii. Se poţ testa cu o scobitoare – dacă aceasta iese curată, brioşele sunt coapte.
Se scot pe un grilaj iar cand sunt racite se pot decora cu fondant sau pot sa fie lasate asa simple. Eu le-am decorat cu margarete din fondant.

Produsul preferat de pe site-ul http://shabbychicshop.ro/ este http://shabbychicshop.ro/panseluta-easy-life/119-set-ceai-1-persoana-panseluta-easy-life.html


Briosele cu banane se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci