Prajituri

Reteta Briose cu branza si struguri

portii reteta 14 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:50m 
gatire reteta 40m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 17-10-2017
Adaugă în cartea de bucate
Briosele in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta data am pregatit briose de toamna cu crema de vanilie, frisca, branza si struguri.

ingrediente

14 portii

Pentru briose:
   2 oua + 2 albusuri
   3 linguri de zahar
   100 g Rama Maestro 70% grasime
   5-6 linguri de faina
   1 lingura praf de copt
   un varf lingurita sare
   2 linguri vin
   2 lingurite cacao
pentru crema de vanilie:
   2 galbenusuri
   3 linguri zahar
   150 ml lapte
   Semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie
   1 lingura cu varf cu faina
   50 g Rama Maestro 70% grasime
pentru ornat:
   150 ml frisca lichida
   Branza pufoasa cu smantana Delaco
   Cacao
pentru decor:
   Stafide
   struguri
   bomboane decorative

mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.
Se bat cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma consistenta. Separat, se freaca margarina cu zaharul, se adauga cele 2 galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se amesteca toate. Se adauga si vinul, praful de copt, faina si se omogenizeaza.
Compozitia se imparte in 2 vase: unul va ramane simplu, iar in celalalt adaugam 2 lingurite de cacao si stafide. La nevoie, aceasta compozitie se poate subtia cu un pic de lapte.

Se toarna din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt, insa nu umplem formele.

Se coc briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.

Eu am obtinut 14 briose.


Crema de vanilie: se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu zaharul si semintele de vanilie, apoi se adauga faina si se toarna incet din laptele cald, omogenizand. Acum se fierb pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, se mai amesteca energic un minut, apoi se da de pe foc. Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.

Asamblat si Ornat:
Se scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema.
Se bate cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si matasoasa, insa nu o bateti prea mult ca sa nu se stranga la frigider.
Se orneaza jumatate din briose cu frisca si bombonele colorate. Celelalte briose se orneaza cu frisca amestecata cu branza pufoasa Delaco si struguri si se pudreaza cu cacao.



Pofta Buna!


Timp total: 2h 30min


Portii: 14



Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/briose-cu-branza-si-struguri.html

Incearca si Placinta cu mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu branza si struguri" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.