Briose cu cappuccino

Briose cu cappuccino este o reteta simpla de briose aromate. Briosele cu cappucinno sunt perfecte pentru o gustare dulce.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose cu cappuccino

Ingrediente

  • - 200 g zahar
  • - 115 g unt
  • - 2 oua
  • - 2 lgt extract de vanilie (sau 1 pastaie de vanilie/1 plic
  • - zahar vanilat)
  • - 2 lgt praf de copt
  • - 1 varf de lgt de sare
  • - 180 g faina
  • - 85 ml lapte
  • - 2 plicuri de cappuccino
  • - 1 lgt rasa de cacao
  •  
  • Pentru frosting:
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 300 g ciocolata cu capuccino
  • - 1 plic capuccino

Mod de preparare

Se amesteca intr-un bol ingredientele uscate: faina, praful de copt, praful de cappuccino,cacaoa si sarea.
Intr-un alt bol se mixeaza untul (aflat la temperatura camerei) cu zaharul pentru 1-2 min. Se adauga ouale pe rand si vanilia, mixand continuu pana se obtine o compozitie omogena.
Se adauga peste compozitia de unt ingredientele solide si se mixeaza in continuare, pana la omogenizare.
Se adaugam apoi laptele incet, mixand din nou pana la omogenizare.
Se pune compozitia in tava pentru briose tapetata cu hartiute. Se umple doar 3/4 din hartiuta de briose, pentru ca vor creste. Se coc la cuptorul preincalzit la 180 grade pt 20 de minute.
Se lasa sa se raceasca pe un gratar cca 40-50 de minute inainte de a le pune frostingul.

Frostingul este recomandat sa se faca de seara, iar dimineata se mixeaza 1-2 minute cu mixerul,
Se topeste la bain-marie frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucati. Se adauga plicul de cappuccino,se lasa sa se raceasca si se pune la frigider peste noapte (sau minim 5-6 ore).
Se pune compozitia in posh si se orneaza briosele dupa ce s-au racit.

Cele 2 functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
- tehnologia cu încălzire 3D datorita careia căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.
- cronometrului pentru presetare de până la 24 de ore datorita caruia eşti liberă să petreci timp cu cei dragi, în timp ce Multicooker găteşte pentru tine.


Briosele cu cappuccino se servesc dupa ce s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor
Bucataras.RO

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

Am gatit cotletul in sos cu ciuperci si a iesit o bunatate. Se stie ca aceasta carne este slaba, nu este suculenta deloc, dar...

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola