Aspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana cand se intaresc. Intr-un alt vas, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga faina, praful de copt si arahidele macinate si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule de silicon, alternativ cu laptele. Se adauga albusul batut si se omogenizeaza, iar la final se incorporeaza capsunile spalate si taiate marunt. Aluatul se distribuie in 12 forme pentru briose, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca. Decor: Capsunile se spala si li se indeparteaza coditele, apoi se fierb impreuna cu o lingura de zahar pana cand incep sa se prinda de vas. Se lasa apoi la racit, dupa care se maruntesc in robotul de bucatarie. se mixeaza branza cu zaharul pana cand cristalele de zahar sunt complet dizolvate. se mixeaza, intr-un alt vas, frisca impreuna cu zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca. Se amesteca frisca batuta cu branza si capsunile, apoi se decoreaza briosele cu crema astfel obtinuta. Se pun feliutele de capsuna in varful brioselor si ornamentele colorate se presara peste crema.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryDaca va spun ca sunt minunate aceste briose, ma credeti? Poate este greu sa va dati seama din poze ca este asa cum zic eu,...
Desert briose cu coacaze, ciocolata si bezeaPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii