Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca. Amestecam bine si fierbem amestecul, amestecand continuu pana se
Pregatim mai intai jeleul. Punem intr-un vas compotul, zaharul si praful de budinca.
Amestecam bine si fierbem amestecul, amestecand continuu pana se ingroasa.
Daca folosim suc natural de visine vom pune zahar numai daca este nevoie.
Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.
Pentru briose:
Batem bine ouale intregi cu zaharul. Adaugam iaurtul, untul moale, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.
Mixam bine amestecul.
Trebuie sa iasa un aluat mai moale ca la chec.
Punem aluatul obtinut intr-un pos (sau intr-o punga).
Asezam hartie ondulata in formele de briose .Turnam apoi aluat doar pana la jumatatea formei, asezam o lingurita cu jeleu de visine si turnam din nou aluat, sa acopere jeleul.
Vor iesi 10 briose mari sau 15 mici. Incingem cuptorul inainte si coacem briosele 20minute.
Dupa ce s-au racit le scoatem din forme si le decoram cu restul jeleului de visine.
Alte retete prajituri recomandate
Tarta cu visine
Compot de visine
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii