Briose cu Raffaello

Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu raffaello sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, praf de copt, ou, zahar, sare, unt, zeama de ananas, rom alb.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Briose cu Raffaello

Ingrediente

  • 220 g Raffaello (maruntite)
  • 250 g faina de foarte buna calitate
  • 2 lingurite mici (pentru cafea) cu praf de copt
  • 1 ou
  • 90 g zahar
  • un praf de sare
  • 110 g unt
  • 130 ml zeama de ananas
  • 40 ml rom alb

Mod de preparare

Cuptorul se incalzeste la 180 de grade iar formele de briose se tapeteaza cu hartie de copt. Intr-un vas se amesteca faina, bucatelele de Raffaello, praful de copt si putina sare.

In alt vas se bate spuma untul cu zaharul si oul si, cand e gata, se adauga amestecul de faina, zeama de ananas si romul.

Aluatul se toarna in forme (doar pana la jumatate) si se coace 15-20 de minute


Pot fi servite dupa ce se racesc.

Alte retete recomandate:

Briose cu faina de malai si miere

Pasca fara aluat

Prajitura rasturnata cu portocale caramelizate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci