Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose de toamna sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, nucsoara, ghimbir, lapte, oua, unt, afine, mere, smochine, alune, zahar brun.
Incalzeste cuptorul la 190 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca ingredientele uscate intr-un vas mai mare. Fa o adancitura in mijlocul lor si adauga laptele, ouale batute spuma si untul topit, apoi amesteca cu atentie.
Adauga fructele, alunele si zaharul. Toarna amestecul obtinut in forme si pune la copt 15-20 de minute.
Briosele aromate de toamna pot fi servite dupa ce se racesc putin.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii