Briose de toamna

Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose de toamna sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, nucsoara, ghimbir, lapte, oua, unt, afine, mere, smochine, alune, zahar brun.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Briose de toamna

Ingrediente

  • 3 cani faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat macinata
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1 1/4 cana lapte
  • 2 oua
  • batute usor
  • 1 cana unt topit
  • 1 cana afine
  • 1 cana mere curatate si razuite
  • 1/2 cana smochine taiate cubulete
  • 3/4 cana alune de padure prajite si maruntite
  • 3/4 cana zahar brun
  • 3/4 cana zahar

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 190 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Amesteca ingredientele uscate intr-un vas mai mare. Fa o adancitura in mijlocul lor si adauga laptele, ouale batute spuma si untul topit, apoi amesteca cu atentie.

Adauga fructele, alunele si zaharul. Toarna amestecul obtinut in forme si pune la copt 15-20 de minute.


Briosele aromate de toamna pot fi servite dupa ce se racesc putin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci