Pentru a prepara aceasta reteta de briose in doua culori sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, oua, zahar, faina, vanilie, praf de copt, cacao.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade C. Amesteca faina cu sarea si praful de copt. Separa ouale, bate spuma galbenusurile impreuna cu zaharul, untul si aroma de vanilie.
Bate spuma albusurile. Incorporeaza incet amestecul cu faina in amestecul cu unt, apoi adauga cu atentie albusurile batute spuma. Imparte aluatul in doua parti, adauga intr-o parte praful de cacao si in cealalalta praful de ceai verde.
Toarna aluatul in forme in asa fel incat intr-o parte a formei sa fie aluatul cu cacao, iar in cealalta parte sa fie aluatul verde si amesteca putin cu o scobitoare.
Pune la copt 15-20 de minute.
Briosele in doua culori pot fi servite dupa ce se racesc putin.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţetă de preparare a papanaşilor. Papanasi cu dulceata de afine si smantana este un desert traditional romanesc pentru...
Reţetă de preparare a papanaşilor cu dulceata de afine si smantanaPentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macUn fel de fulgi de nea mai fini sa zic asa...Sunt atat de delicati incat se topesc in gura si te cuceresc de la prima...
Prajiturele fineIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii