Prajituri

Reteta Briose Red Velvet cu glazura de crema de branza

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Briose de cartofi (reteta video)"
 
Retetele de briose se pot face rapid. Nu numai ca sunt foarte gustoase, dar pot fi decorate dupa bunul plac. De la reteta de baza se pot inventa diferite variatiuni. Va prezentam o reteta potrivita pentru Valentines sau Dragobete

ingrediente

   Pentru briose
   115 gr margarina
   la temperatura camerei
   100 gr zahar tos
   3 oua
   200 gr faina
   1 lingura si jumatate cacao
   1 lingurita si jumatate praf de copt
   1 lingurita de esenta de vanilie
   120 ml lapte
   1 lingurita si jumatate de colorant alimentar rosu
    
   Pentru glazura
   226 g de crema de branza
   5 lingurite de unt la temperatura camerei
   2 lingurite extract de vanilie
   320 g zahar pudra

mod de preparare

Mod de preparare briose


Se mixeaza margarina impreuna cu zaharul pana devine pufoasa si cremoasa. Se adauga cate un ou pe rand, si se mixeaza in continuare.




Intr-un alt vas se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Apoi se adauga putin cate putin peste amestecul de oua cu margarina si zahar. Se mixeaza iar, dupa care se adauga laptele, mixand in continuare. La sfarsit se adauga esenta de vanilie si se mixeaza din nou.




Formele de unica folosinta pentru briose se ung cu margarina (daca nu sunt din silicon), se umplu cam doua treimi si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.




Dupa ce sunt copate, briosele se scot si se lasa pe blat la racit. Intre timp, se poate face glazura.




 




Mod de preparare glazura:


Se mixeaza crema de branza impreuna cu untul, pentru inceput la viteza mica, iar apoi la cea mai mare viteza pentru 2-3 minute, pana devin de o consistenta pufoasa si aerata. Se adauga extractul de vanilie in timp ce se mixeaza in continuare. Zaharul se adauga putin cate putin, pana se incorporeaza tot iar amestecul devine fin. Daca doriti sa dati o culoare acestei glazuri, adaugati colorantul dupa extractul de vanilie. S-ar putea sa mai trebuiasca inca o lingurita de zahar in plus.




Cu aceasta glazura puteti decora briosele dupa bunul plac.


Briosele Red Velvet cu crema de branza se servesc cu cei dragi.

Incearca si Profiterol
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Red Velvet cu glazura de crema de branza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.