Retetele de briose se pot face rapid. Nu numai ca sunt foarte gustoase, dar pot fi decorate dupa bunul plac. De la reteta de baza se pot inventa diferite variatiuni. Va prezentam o reteta potrivita pentru Valentines sau Dragobete
Se mixeaza margarina impreuna cu zaharul pana devine pufoasa si cremoasa. Se adauga cate un ou pe rand, si se mixeaza in continuare.
Intr-un alt vas se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Apoi se adauga putin cate putin peste amestecul de oua cu margarina si zahar. Se mixeaza iar, dupa care se adauga laptele, mixand in continuare. La sfarsit se adauga esenta de vanilie si se mixeaza din nou.
Formele de unica folosinta pentru briose se ung cu margarina (daca nu sunt din silicon), se umplu cam doua treimi si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.
Dupa ce sunt copate, briosele se scot si se lasa pe blat la racit. Intre timp, se poate face glazura.
Se mixeaza crema de branza impreuna cu untul, pentru inceput la viteza mica, iar apoi la cea mai mare viteza pentru 2-3 minute, pana devin de o consistenta pufoasa si aerata. Se adauga extractul de vanilie in timp ce se mixeaza in continuare. Zaharul se adauga putin cate putin, pana se incorporeaza tot iar amestecul devine fin. Daca doriti sa dati o culoare acestei glazuri, adaugati colorantul dupa extractul de vanilie. S-ar putea sa mai trebuiasca inca o lingurita de zahar in plus.
Cu aceasta glazura puteti decora briosele dupa bunul plac.
Briosele Red Velvet cu crema de branza se servesc cu cei dragi.
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...
Șnițele din piept de pui marinatDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii